Inge de Jong Advies

Kwaliteit in voedselveiligheid

Minerale oliën in verpakkingen

Minerale oliën in verpakkingen

Verpakkingen voor voedingsmiddelen kunnen door onder andere gebruik van gerecycled papier en karton verontreinigd raken met minerale oliën.
Minerale oliën kunnen de schadelijke stoffen (MOSH en MOAH) bevatten die afkomstig zijn bijv. de drukinkt van het… Lees verder

Voedingswaarde niet altijd verplicht

Voedingswaarde niet altijd verplicht.

Vanaf december 2014, is de wetgeving 1169/2011 met betrekking tot etiketteren, doorgevoerd.
Vanaf 13 december 2016 dient de voedingswaarde informatie op het etiket van producten vermeld te worden.
voedingswaarde
Deze voedingswaarde informatie is niet van toepassing op… Lees verder

Voedselfraude hardnekkig probleem

Fraude

Voedselfraude blijft bij bepaalde voedingsmiddelen een hardnekkig probleem, constateert de Consumentenbond. Zo werd er bij olijfolie, lamsvlees en manukahoning relatief veel afwijkingen geconstateerd. De consumentenbond deed onderzoek naar de authenticiteit (echtheid) van verschillende producten. Bij 33 van de 156… Lees verder

App vervangt het Vinkje

App in plaats van Vinkje?

Het gebruik en de onduidelijkheid van Het Vinkje is al enige tijd een onderwerp van discussie.
Minister Schippers van Volksgezondheid wil zowel het blauwe als het groene Vinkje vervangen door een app. Middels deze app… Lees verder