Kwaliteit in voedselveiligheid

EG erkenning

EG-erkenning

Behandelt, verwerkt of herverpakt (co packing) u voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong?
Dan kan voor uw bedrijf een EG-erkenning noodzakelijk zijn.

Met behulp van de beslisboom van de NVWA wordt inzichtelijk of uw bedrijf een EG-erkenning nodig heeft! (Indien u levert aan EG erkende bedrijven dient uw bedrijf altijd een EG- erkenning te hebben).

Is een EG-erkenning noodzakelijk?
Dan zullen voorwaarden van EG-verordening 852/2004  en bepaalde voorwaarden van de EG   853/2004  doorgevoerd gaan worden.  Dit doen we met behulp van een praktisch voedselveiligheidssysteem.

Aanvraag EG-erkenning

De EG-erkenning vraagt u zelf aan bij de NVWA.
Dit is een verplichting van de Europese Unie in het kader van voedselveiligheid. De EG-erkenning geeft aan bij welk bedrijf het product is geproduceerd/behandeld. En onder toezicht staat van de NVWA / Europese Unie.

Traject

Na het indienen van de aanvraag, volgt een inspectie op uw bedrijf door de NVWA.
Afhankelijk van het resultaat ontvangt u eerste een voorlopige erkenning.

Binnen een aantal maanden volgt de definitieve inspectie. Waarbij u, met een positief resultaat, uw definitieve EG-erkenning ontvangt.
In deze tussenliggende periode zal het opgestelde voedselveiligheidssysteem in de praktijk doorgevoerd moeten worden.

Eg-nummer

EG-erkenningDe code bestaat uit een ovaal met daarin de landcode,  EG nummer en de term EG.

De code wordt op de verpakking of rechtstreeks op het product aangebracht..

 

Wilt u advies en ondersteuning over dit EG erkenningstraject neem dan contact met mij op.