eg erkenning
EG ERKENNING

Heeft u een koel- of vrieshuis waar producten van dierlijke oorsprong zoals bijv. vlees of vis worden opgeslagen?  Dan is voor u een EG-Erkenning verplicht.

Verwerkt, of herverpakt (co-packing) uw bedrijf voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong? 
Dan kan voor uw bedrijf een EG-erkenning noodzakelijk zijn.

Met behulp van de beslisboom van de NVWA wordt inzichtelijk of uw bedrijf deze erkenning nodig heeft! 

Is een EG-erkenning noodzakelijk?
Dan zullen diverse voorwaarden van de EG-verordeningen doorgevoerd gaan worden. 
Dit doen we met behulp van een praktisch voedselveiligheidssysteem.

Aanvraag EG-erkenning

De erkenning vraagt u zelf aan bij de NVWA.
Dit is een verplichting van de Europese Unie in het kader van voedselveiligheid. De code geeft aan bij welk bedrijf het product is geproduceerd/behandeld. En onder toezicht staat van de NVWA / Europese Unie.

Traject

Na het indienen van de aanvraag, volgt een eerste inspectie op uw bedrijf door de NVWA.
Afhankelijk van het resultaat ontvangt u eerst een voorlopige erkenning.
In de tussenliggende periode zal het opgestelde voedselveiligheidssysteem in de praktijk doorgevoerd moeten worden.
Binnen een aantal maanden volgt de definitieve inspectie. 
Waarbij u, met een positief resultaat, uw definitieve EG-erkenning ontvangt.

 

eg erkenning
De code bestaat uit een ovaal met daarin de landcode, EG nummer en de term EG. 
De code wordt op de verpakking of rechtstreeks op het product aangebracht.

Wilt u advies en ondersteuning over dit EG erkenningstraject neem dan contact met mij op.