Handhaving op de regels. De NVWA voert na paar weken “stilte” , door de corona crisis weer inspecties uit binnen de Food.
Waar voor de Corona-crisis circa 50 mogelijk onveilige voedingsmiddelen per week werden gemeld, ontvangt de NVWA de afgelopen 3 weken bijna geen meldingen meer.
De #NVWA heeft besloten om circa 500 levensmiddelen producerende bedrijven te inspecteren.
Focus: bedrijven die kritische producten produceren zoals vis, vlees, gebak.
3 speerpunten zijn beoordeeld.
– 1. Is de omgang met de maatregelen vanuit de overheid ten behoeve van het bestrijden van het Corona virus binnen Het Bankethuis goed doorgevoerd?
2. Is de werkwijze binnen Het Bankethuis voldoende hygiënisch?
3. Worden de juiste wettelijke microbiologische onderzoeken uitgevoerd. En zijn de resultaten akkoord.
Conclusie: Geen afwijkingen!
Super trots!
Commitment en structureel werken, maakt het doorvoeren van de “Corona aanpassingen” eenvoudig realiseerbaar.
Als je deze reactie dan ontvangt van de opdrachtgever, weet ik weer, waarom ik het zo gaaf vind om SAMEN met de opdrachtgever te zorgen dat voedselveiligheid praktisch wordt doorgevoerd.