Ketenborging vergroot door acceptatie NVWA

Ketenborging

Ketenborging.nl is een initiatief van de Taskforce Voedselvertrouwen.
Taskforce is opgericht in
maart 2013 door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Staatssecretaris van Economische Zaken.
De Taskforce heeft in samenwerking met de NVWA, criteria voor “privé” voedselveiligheidsstandaards (BRC, IFS, FSSC 22000 etc…) opgesteld, om zo de borging van de voedselveiligheid en voedselintegriteit te versterken.

Acceptatie?

Sinds de oprichting van ketenborging hebben zich circa 20 private schema-eigenaren gemeld.
De schema-eigenaren, zoals BRC, FSSC 22000 of IFS dienen aan diverse criteria te voldoen. Waarna hun schema geaccepteerd zal worden door de NVWA. Belangrijk voor de acceptatie is dat de certificaten van de levensmiddelen bedrijven een goede afspiegeling zijn van de bedrijfsvoering en borging voedselveiligheid en –integriteit.

BRC, IFS en FSSC:22000 zijn tot nu toe door de NVWA geaccepteerde voedselveiligheidsstandaards. De meest recente up dates zijn terug te vinden op de site ketenborging.nl

Ketenborging is een uitwerking van de actie die binnen de Taskforce bekend stond als “het genereren van een witte lijst”.
Levensmiddelenbedrijven kunnen via de site controleren of hun leveranciers gecertificeerd zijn, om zo hun leveranciers keuzes hierop afstemmen.

Doel

Taskforce heeft als doel dat bedrijven alleen zaken gaan doen met leveranciers die gecertificeerd zijn door een privé-schema dat geaccepteerd is door de NVWA.

 

Reacties zijn gesloten.