Schoonmaak op een hoger niveau!

Schoonmaak op een hoger niveau

Schoonmaak is binnen de voedingsmiddelen industrie van essentieel belang. Een goed staat van hygiëne binnen de voedingsmiddelen industrie is een van de basis eisen om voeding veilig te produceren.
Uiteraard voorkom je kruisbesmetting met goede hygiëne, maar consequent en op de juiste manier schoonmaken zijn ook factoren die zorgen voor behoud van machines en ongedierte tegengaan.

Toch krijgt schoonmaak niet altijd de juiste prioriteit!

Het nut van schoonmaken dient bij iedereen binnen het bedrijf duidelijk te zijn.
Hiervoor dien je medewerkers begrijpelijk en praktisch op te leiden.
Maak dat de medewerkers op de juiste manier schoonmaken, met een afgestemde frequentie en regelmaat. Geef daarnaast voldoende aandacht aan de controle op het naleven van de opgestelde regels!

Weet waar je mee bezig bent!

Met hoge druk wordt het object visueel schoon. Maar gebruik van hoge druk zorgt met name voor verplaatsing van het vuil. Voor een goed schoonmaakresultaat blijkt spuiten met maximaal 15 bar voldoende te zijn.
Stoom/condensvorming moet voorkomen worden. Vuil en/of micro-organismen verspreiden zich met de druppeltjes tot aan het plafond en komen na uren weer naar beneden. Met alle gevolgen van dien.

Uiteraard zijn medewerkers een belangrijke schakel voor het correct uitvoeren van de schoonmaak regels,
maar de combinatie met onder andere;
goede schoonmaakmaterialen,
geschikte schoonmaakmiddelen,
juiste manier van werken,
geschikte vloeren, wanden, plafonds
&
aandacht voor het naleven van de opgestelde schoonmaak regels zorgen uiteindelijk voor het beste resultaat!

Wilt u een onafhankelijke beoordeling van de hygiëne status binnen uw bedrijf, neem dan vrijblijvend contact op met Inge de Jong Advies.

Reacties zijn gesloten.