Ingrediënten voor veranderingen

Ingrediënten voor veranderingen

Het doorvoeren van een voedselveiligheidssysteem (ISO 22000, HACCP, BRC etc. ) in een levensmiddelen bedrijf is een verplichting.
Welke norm of criteria u ook kiest, u zult altijd veranderingen (lees ook; verbeteringen) in uw bedrijf door gaan voeren.
U gebruikt de gekozen voedselveiligheidsnorm als kapstok voor deze verbeteringen.

Maar om succesvol te veranderen is een juiste mix van onderstaande “ingredienten” nodig .

De ingrediënten:

  • Strategie,
  • Structuur,
  • Cultuur,
  • Mensen/Overeenstemming,
  • Middelen,
  • Resultaat/plan van aanpak.

Een goede mix zorgt voor:

  • Duidelijkheid
  • Commitment,
  • Vertrouwen,
  • Acceptatie,
  • Enthousiasme/Gedrevenheid,
  • Doelgericht/ Acceptatie.En uiteindelijk groei en verandering!

Wanneer een van de ingredienten ontbreekt, wordt juist het tegenovergestelde effect bereikt zoals

  • Verwarring,
  • Chaos
  • Weerstand,
  • Ongerustheid,
  • Frustratie,
  • Nutteloosheid.

(Zie onderstaand schema)

Model dat inzicht geeft in de ingrediënten die van belang zijn voor succesvolle geïntegreerde veranderingen!
Model dat inzicht geeft in de ingredienten die van belang zijn voor succesvolle geïntegreerde veranderingen !
Bron: www.gertjanschop.nl

 

Een voedselveiligheidssysteem kan goed gebruikt worden voor het structureren van uw bedrijfsprocessen.

Zorg voor de juiste mix van de genoemde ingrediënten en u heeft de juiste receptuur in handen!

 

Reacties zijn gesloten.